Your image is your brand

Grzegorz Przybył

aktor
1960
agent
Jarek Skotnicki
+48 691 555 444
jarek@agencjaroleplay.pl
video

informacje

Przedział wiekowy ról: 56-66

Wykształcenie: PWSFTViT w Łodzi

Wzrost: 186 cm

Oczy: zielone

Języki: rosyjski, angielski (podstawowy)

Umiejętności: prawo jazdy kat. A i B, prowadzenie samochodów z II wojny światowej, jazda konna, szermierka.

filmografia

2022 – KRUK. JAK TU CIEMNO (Serial fabularny) – „Cesarz” – odc. 1.

2022 – STRZĘPY (Film fabularny) – Gerard Paterok

2022 – WIELKA WODA (Serial fabularny) – kierowca autobusu – osc. 4.

2021 – 25 LAT NIEWINNOŚCI (Serial fabularny) – dowódca zmiany — odc.: 2-3.

2021 – ERYNIE (Serial fabularny) – dziennikarz Jakub Stern – odc. 4.

2021 – OTWÓRZ OCZY (Serial fabularny) – policjant – odc.: 3-4.

2020 – 25 LAT NIEWINNOŚCI (Film fabularny) – (dowódca zmiany

2020 – MAŁY ZGON (Serial fabularny) – „prezes” Stefan Osiński – odc.: 1-10.

2019 – WATAHA (Serial fabularny) – Jan Gauza, ojciec Marcina – odc.: 13, 15, 16.

2018 – AUTSAJDER (Film fabularny) – mężczyzna w wołdze

2018 – DROGI WOLNOŚCI (Serial fabularny) – pułkownik – odc. 5.

2017 - BELLE EPOQUE (Serial fabularny) - radca tytularny Franciszek Staruk - odc. 1

2017 - DIAGNOZA (Serial fabularny) - detektyw - odc. 1, 6.

2017 - KOMISARZ ALEX (Serial fabularny) - Dariusz Tomalak, ojciec Kuby - odc. 124.

2017 - SWEET HOME CZYŻEWO (Etiuda szkolna) - policjant

zobacz pełną filmografię

biogram

Aktor odznaczony Brązowym Krzyżem Zasługi. Laureat wyróżnienia za rolę Konrada w „Wyzwoleniu” St. Wyspiańskiego (reż. K. Babicki) podczas XXVI Opolskich Konfrontacji Teatralnych. Otrzymał Złotą Maskę za rolę tytułową w „Don Juanie” Moliera (reż. B. Ciosek) oraz nagrodę im. Leny Starke za kreację Ferdynanda w sztuce „Intryga i miłość” F. Schillera (reż. K. Babicki). W 2011 roku został wyróżniony Nagrodą Marszałka Województwa Śląskiego w dziedzinie kultury.

Zagrał w głośnym filmie L. Majewskiego „Szklane usta” oraz serialach takich jak „Czas honoru”, „Naznaczony” czy „Tajemnica twierdzy szyfrów”. Z powodzeniem użycza też swojego głosu w dubbingu, stworzył np. postać tytułowego bohatera w serialu animowanym „Nowe przygody Lucky Luke’a”.

zobacz aktora również